Моя невістка попросила доглянути онуку, поки вона займеться справами в місті. Я зайшла до них додому і коли почала спілкуватися з онукою, вона відповіла мені страшенно грубо та прикро. Я не зрозуміла причини такого ставлення до мене.

Коли моя невістка попросила мене посидіти з онукою, поки вона буде зайнята в місті, я з радістю погодилася. Відносини в сім’ї завжди були для мене на першому місці, і я цінувала кожну хвилину, проведену з онуками. Приїхавши до них додому, я зустріла внучку з теплою усмішкою, але її відповідь вразила мене своєю грубістю та холодністю. «Чого тобі треба?» – випалила вона з явним роздратуванням у голосі. Я приголомшена стояла перед нею, намагаючись зрозуміти причину такої поведінки.

Сівши поруч, я тихо запитала: «Чому ти так зі мною, люба? Ми ж завжди добре спілкувалися.» Слова вирвалися з неї, як із-під преса: «Мама сказала, що ти мене не любиш. Ти всім онукам купуєш подарунки, а мені ні. І інша бабуся набагато краща за тебе.» Я була вражена і засмучена, слухаючи її. Мені було боляче від усвідомлення, що такі слова могли виходити від моєї власної невістки та ще й вплинути на внучку. З того часу я міркувала про те, як вирішити цю делікатну ситуацію.

Розуміючи, що прямий конфлікт з невісткою може лише посилити обстановку, я вирішила підійти до цього питання з любов’ю та терпінням. Важливо побудувати відкрите та чесне спілкування з онукою, щоб показати їй, наскільки вона мені дорога. Я вирішила проводити більше часу з нею, займатися спільними справами, які могли б зміцнити наш зв’язок та довести мою любов до неї. Можливо, варто все-таки акуратно обговорити цю ситуацію з невісткою, висловити свої почуття і спробувати порозумітися для блага дитини. Головне тут – зберігати спокій і любов у серці, прагнучи відновлення гармонії у ній.