Матінко мила… гіршого вже мабуть не може бути.. Вже є докази! Маріуполь доведеться відправити на…

У розбитому вщент і непридатному для нормального життя місті на Донбасі почалася епідемія холери, ситуація погіршується в діаметральній прогресії.У зруйнованому російськими військами Маріуполі сьогодні немає води, не працює каналізація, вулиці завалені сміттям та нечистотами, у кожному дворі під завалами знаходяться стихійні поховання, трупна отрута просочила землю.

Місто на межі гуманітарної катастрофи. З’явилися перші випадки захворювання на холеру , яка викликає як мінімум смертність у 10% випадках, а без системного лікування (яке просто неможливо забезпечити в нинішніх умовах) хвороба забирає життя у більш ніж половини хворих.

Окупанти вирішили зовсім закрити Маріуполь на карантин. Ворог обрав найцинічніший варіант боротьби з епідемією, який принесе ще більше жертв на закритій території. Хворі люди фактично будуть надані самі собі.Як розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко під час телемарафону , у той час як гуманітарна ситуація у місті стає дедалі гіршою, у Ростові-на-Дону росіяни підготували вже окремі інфекційні відділення для лікування своїх військових від холери.

У Маріупольській міськраді зазначають, що врятувати окуповане місто та його мешканців, не допустивши поширення епідемії, можна лише поновленням роботи “зелених” коридорів та повною евакуацією під контролем міжнародної гуманітарної місії.