Пoрошeнко: “З на всіх досить, я вuмагаю від влади негайно повepнyти дonлaтu 30 тис. війcьковuм: непрuпустuмо економuти на аpмії”. Відео

«Ми маємо захистити військовослужбовців», – переконаний п’ятий президентПетро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав повернути скасовані доплати військовим. Порошенко наголосив – економити на армії неприпустимо.який віддаляє євроінтеграцію України.

«Щойно завершився історичний Саміт Україна-ЄС. Це був перший Саміт під час широкомасштабної військової агресії і перший Саміт після того, як Україна набула статусу країни-кандидата в члени Європейського Союзу. Саме тому так важливо для нас забезпечити прогрес в нашій інтеграції. Забезпечити, щоб вже цього року розпочалися переговори про вступ», – наголосив Порошенко.

«Одним із головних питань є формування незалежної судової системи і незалежного Конституційного Суду. Ми мали проголосувати законопроєкт «Європейської Солідарності», який був повністю узгоджений з європейськими партнерами. Замість цього проголосували інший закон, який відштовхнув євроінтеграцію», – констатує п’ятий президент.

«Зараз ми вимагаємо поставити до Порядку денного закон про Конституційний Суд і проголосувати його в редакції, яка відповідає рекомендаціям Венеціанської комісії, і Європейської Комісії. Бажано було б це зробити до Саміту», – зауважив Порошенко.Він нагадав, що 90% українців підтримують членство нашої держави у Європейському Союзі.Петро Порошенко також закликав імплементувати закон щодо перейменування РПЦ в Україні. «РПЦ – це «п’ята колона». Прийняте рішення Конституційного Суду України щодо використання назви російської православної церкви. Ми маємо негайно імплементувати цю норму», – наголосив п’ятий президент.