Друга дружина нашого батька згодом стала нам як рідна мати. Але батько знайшов собі нову дружину – і висунув мені ультиматум перед весіллям.

Батько висунув ультиматум щодо мого весілля: якщо я запрошу свою мачуху, він не прийде. Я ж твердо сказала йому, щоб він приходив без своєї третьої дружини. Він протестував, нагадуючи мені про те, як він виховував мене один і працював не покладаючи рук, але я стояла на своєму і вийшла з кімнати. Мені було лише п’ять років, коли пішла з життя моя мати, залишивши після себе мене, двох старших братів та сестру. Хоча я не пам’ятаю обличчя своєї матері, але пам’ятаю її запах та її м’які, ласкаві руки.

Незабаром після її смерті мій батько одружився вдруге. Нова жінка в нашому домі була доброю і вродливою, і всі ми, діти, за винятком мого старшого брата, прийняли її. Я почала називати її “мама”, тому що її руки були такими ж м’якими і ніжними, як у моєї матері. Вона зуміла зблизитись з нами, принісши мир у наш дім. Мої старші брати і сестра поважали її, і згодом вона стала для нас справжньою матір’ю. Коли у мого брата народилася дитина, вона з любов’ю сприйняла свою нову роль бабусі. Мій батько був добрим годувальником і навчив моїх братів цінувати тяжку роботу, але він не брав особливої участі у нашому вихованні. Ми були щасливою сім’єю,

поки мій батько не оголосив, що знайшов справжнє кохання і пішов від нас до іншої жінки. Моя мачуха, розбита горем, переїхала до своєї власної квартири, і я залишилася сама в сімейному будинку. Я часто проводила у неї дні і ночі, питаючи її поради і ділячись з нею секретами. Через три роки, коли наближалося моє весілля, ультиматум мого батька поставив мене у скрутне становище. Я розповіла про це своїй мачусі, і вона одразу зрозуміла дилему. Щоб вирішити цю проблему, вона благородно вирішила не бути присутньою, аби там був мій батько. Вона пообіцяла, що пізніше ми відсвяткуємо цю подію разом і повернула ситуацію в позитивне русло, запропонувавши провести два весілля.