П0м0лiмocь зa нaшux зaxucнukiв. Пpямo y цi xвuлuнu ЗCУ вeдymь вaжki бoї зa звiльнeння Цyniвku mа Beлukux Пpoxoдiв нa Xapkiвщuнi

Українська армія здійснюює контрнаступ на окремих ділянках фронту. Зокрема, ЗСУ ведуть бої за звільнення від російських окупантів селищ Цупівка та Великі Проходи у Дергачівському районі Харківської області.

Про це повідомив дергачівський міський голова В’ячеслав Задоренко. Він зазначив, що ворожі війська поки що контролюють Козачолопанський і Проходівський старостинські округи, а також більшу частину Токарівського старостату.

Він також проінформував, що протягом минулої доби, 3 червня, окупанти продовжили обстрілювати з артилерії населені пункти Дергачі, Безруки, Слатине, Руську Лозову, Питомник, а також здійснювали обстріли Прудянки, Дементіївки, Цупівки з мінометів, танків і повітряної техніки.

Зі свого боку працівники Дергачівської міської ради, соціальних служб та волонтери видавали продовольчу і гігієнічну допомогу в різних районах міста Дергачі, а комунальні служби спільно з членами Корпусу громадської безпеки працювали над благоустроєм міста: продовжили розчищення завалів, відремонтували дахи чотирьох пошкоджених будинків у людей похилого віку, закрили плівкою контури 14-х вікон в оселях мешканців.

Окрім того, енергетики Дергачівського РЕМу відновили 21 пошкоджену електролінію та підключили світло 22 абонентам, а робітники Харківгазу за добу відновили газопостачання 6 домоволодінням.