Сотні або й тисячі українців будуть врятовані: Щойно, історичне рішення Польщі

Віцепремʼєр-міністр ― міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак звернувся до Німеччини з проханням розмістити в Україні системи Patriot, які Берлін пропонував ВаршавіПро це він повідомив у Twitter.Маріуш Блащак звернувся до Німеччини з пропозицією розташувати зенітно-ракетні комплекси Patriot на західному українському кордоні.

“Після нових ракетних атак Росії я попросив Німеччину, щоб запропоновані Польщі батареї “Патріот” були перекинуті в Україну і розміщені на західному кордоні. Це вбереже Україну від подальших жертв і знеструмлень та підвищить безпеку на нашому східному кордоні”, – заявив польський міністр оборони.Як повідомляє агенція PAP, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький назвав гарною ідеєю перемістити батареї Patriot до України для захисту польсько-українського прикордоння.

Про те, що для безпеки Польщі було б краще, якби Німеччина запропонувала системи протиповітряної оборони Patriot не їй, а Україні, раніше заявляв також голова керівної партії “Право та справедливість” Ярослав Качинський.

Нагадаємо, що 21 листопада Берлін запропонував Варшаві посилити протиповітряну оборону своїми системами Patriot після падіння ракети на території Польщі через російські обстріли української критичної інфраструктури.« Ми запропонували Польщі підтримку в гарантуванні безпеки повітряного простору – нашими винищувачами Eurofighter і системами протиповітряної оборони Patriot», – сказала міністерка оборони ФРН Крістіне Ламбрехт.Німеччина має 12 систем Patriot, дві з яких дислокуються в Словаччині.