Свіжа звістка з передової: пішов прорив на Луганськ! Після втечі окупантів – оборона посипалась: ЗСУ вже там. Переможемо!

Російські війська, які відходили з Херсона, наразі перекинули на Луганщину. Через те, що окупанти бігли неорганізовано, з пригніченим моральним духом, йти в атаку та наступати вони не готові.Про це військовий експерт Defense Express Іван Киричевський розповів в ефірі телеканалу “Еспресо”.“На Луганщині у росіян немає ким дірки закривати. Туди й перекидають військових РФ з Херсонщини. Росіяни відходили з Херсона неорганізовано, поспішаючи, з пригніченим моральним духом, – сказав Киричевський.За його словами, йти в атаку та наступати деморалізовані росіяни не здатні, а їх саме для цього командування країни-терористки й перекидає на Луганщину.

Іван Киричевський зазначив, що за таких умов великої результативності від російських окупантів біля Сватового не варто очікувати. Але ця жива маса російських військових може затримати просування ЗСУ.За словами військового експерта, на окупованій території Запорізької області ЗСУ можуть повторити такий самий успіх, як у Херсоні.ЗСУ можуть спочатку провести довготривалу кампанію, мінімізуючи втрати українських захисників. Паралізувати логістику ворога та, просуваючись вперед, звільнити Мелітополь й перерізати коридор з Донбасу на Крим”, – зазначив Киричевський.

Також російські загарбники перекидають до Луганської області десантників із Херсонського напрямку.Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.“Залишки “найкращих” солдатів. До Луганської області рашисти перекидають десантників з Херсонського напрямку. Вплинути на ситуацію вони вже не зможуть, пригальмувати наш наступ на деякий час – так, контратакувати – ні”, – наголосив він.

Варто зазначити, що наразі російські окупанти потерпають більше від погодних умов, ніж українські військові. Тому кількість атак на наші позиції, зокрема на Донецькому напрямку, скорочується.Водночас посилюються артилерійські обстріли, але фізично ворог не готовий до збройної боротьби у зимових умовах. Про це в ефірі телемарафону повідомив військовий експерт Сергій Грабський.