Києво-Печ. лавра була лише початком: СБУ щойно “завітала” з обшуками до МП також на Рівненщині, ймовірно такі ж обшуки пройдуть і у інших областях

Служба безпеки України перевіряє Корецький Свято-Троїцький монастир та приміщення Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ. Вони розташовані на Рівненщині.Безпекові заходи проходять сьогодні, 22 листопада. До речі, також СБУ перевіряє Києво-Печерську лавру.СБУ прийшла з обшуками на РівненщинуЯк стало відомо, на Рівненщині СБУ проводить контррозвідувальні заходи на території Корецького Свято-Троїцького монастиря (місто Корець), жіночого монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері (село Серники Зарічненського району) та на території приміщень Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ.

Ці заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією – в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні,– зазначили у відомстві.На Рівненщині СБУ перевіряє монастир / фото Служба безпеки УкраїниЗокрема, враховуючи збройну агресію Росії, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян. Тож вказані заходи проводяться для:

недопущення використання релігійних громад як осередку “русского міра”;перевірки даних про використання приміщень монастирів для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо;За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:проводять огляд вказаних території та приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів;

здійснюють перевірку осіб на предмет їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.Також СБУ прийшла сьогодні у Києво-Печерську лавруЗранку 22 листопада до Києво-Печерської лаври навідалися співробітники СБУ. Так, на території лаври проводять контррозвідувальні заходи.У СБУ підкреслюють, що під час повномасштабного вторгнення зростають ризики вчинення ворогом терористичних актів, диверсій, захоплення заручників. Особливо це стосується місць великого скупчення людей. Храми – одне з таких.