Сльози щастя! Закрите небо – Жданов шоkував: рішення є! Цього чекали всі, переможемо!

Для того, щоб закрити небо Києва чи Харкова, необхідно два зенітних ракетних комплекси NASAMS чи IRIS-T.Для захисту від загроз з повітря міст, які менші за площею, може вистачити одного такого комплексу ППО, розповів полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Олег Жданов.“…Якщо розглядати в масштабах одного міста, такого як Харків, то два комплекси (ППО – Ред.) фактично закриють місто. Два комплекси закриють, припустимо, Київ … Ну, ми комплекс маємо на увазі, це у них, наскільки я розумію, основна тактична одиниця – це батарея… Два комплекси – це дві батареї приблизно…”, – пояснив він.

Нагадаємо, супротивник восени здійснив низку масованих атак по нашій країні – 10, 11, 17, 31 жовтня та 11, а також 15 листопада. Метою окупантів стали енергетичні об’єкти. Наймасовіша ворожа атака була 15 числа – ворог запустив 96 ракет, понад 70 з них ліквідувала протиповітряна оборона. Також було знищено 10 іранських безпілотників.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення Росія вже запустила по нашій землі понад 4 700 ракет. У середині жовтня очільник Міноборони Олексій Резніков сказав, що створення інтегрованої протиповітряної та протиракетної системи захисту неба над Україною підтримали понад 50 держав.

Також раніше стало відомо, що Україна отримала першу німецьку систему ППО IRIS-T. Усього нашій країні мають передати чотири таких системи. Резніков поділився, що в українську державу прибули комплекси NASAMS та Aspide.