“Альо! Гараж! Ми так нє дагаварівалісь…” для зрадників з Херсону, які втекли на росію очікував “сюрприз”

Росія кинула “українців” із Херсона, які стали на її бік і підтримували окупаційні війська під час тимчасового захоплення міста.Після виїзду на територію країни-агресора їх залишили без обіцяних виплат та ще й нібито морально “травлять”.Про це йдеться у матеріалі видання Baza. Там нагадали, що 9 листопада міністр оборони РФ Сергій Шойгу схвалив виведення військ із Херсона, а перед цим частина місцевих мешканців встигла отримати російські паспорти.

“Пізніше вони були змушені залишити місто, побоюючись переслідування з боку України. Російська влада організувала евакуацію й пообіцяла допомогу з житлом, грошові виплати. Проте багато хто з біженців їх поки так і не отримав”, – пишуть російські журналісти.Водночас наголошується, що побутові труднощі для таких евакуйованих українців – “не головне”. Мовляв, люди кажуть, що “не розуміють, як таке взагалі могло трапитися”.“Вони називають себе покинутими і навіть зрадженими”, – охарактеризувало росЗМІ колишніх жителів Херсона.

У матері розповіли історії трьох ексхерсонців. Зазначається, що вони впоралися з евакуацією і нібито змушені тепер облаштовуватися у російських регіонах без особливої надії повернутися додому. Хоча самі герої публікації обрали для себе такий шлях і підкреслюють, що бояться зізнатися друзям в Україні в своїй зраді.“Багато хто не знає про мої погляди і вітає, пишуть: “Вітаю! Ура, Херсон наш!”. Усе, що я можу з себе видавити у відповідь, – смайлик із вказівним пальцем вгору. Це все та ж “маска”. У мене велике коло спілкування, не тільки херсонці, є українці з Одеси, Києва. Вони Зараз завалюють питаннями на кшталт “а коли ти повернешся?”. Потихеньку відповідаю: ніколи”, – заявила “українка”, яка обрала для себе ворожу країну.

Примітно, що вказані троє людей називають себе корінними херсонцями, які “люблять своє місто” і нібито не хотіли його покидати. Вони розповідають, як добре жили, мали свій бізнес, а разом із тим скаржаться на українську владу, нібито недоступні на материковій частині України, але наявні в тимчасово окупованому Криму ліки тощо.У кожному реченні пропагандистського медіа вони суперечать самі собі, розуміючи, що вдома їх не приймуть земляки, а рф вони не потрібні були від самого початку.

“Відчувається зрада. Плюс ще тут тобі не раді, тебе хейтять, просто через те, що ти херсонець, – без року тиждень росіянин, і ось тобі на… проблеми з отриманням грошової допомоги. Ми там ще іпотеку платимо і так далі – все це ще в такій не дуже приємній формі. Адже ми зробили свій вибір – росія”, – висловився “українець”, який виїхав із Херсона.