Прийшов час це зробити для України! Щойно польський генерал запропонував розмістити системи ППО на території України

Генерал польської армії Роман Полко, який є членом Ради у справах безпеки та оборони Польщі при президенті, заявив, що у світлі трагічного інциденту в селі Пшеводув, де внаслідок падіння ракети загинуло двоє людей, Варшава має посилити безпеку неба.Зокрема, необхідно встановити системи протиповітряної оборони на території України. Про це військовий сказав у інтерв’ю Radia ZET.На думку генерала, розміщення систем ППО в Україні дозволить забезпечити максимальний захист підльоту будь-якого типу снарядів вже до польсько-українського кордону.

Як наголосив генерал Полко, польська ППО також має захищати частину території України.«Це має бути закриття смуги повітряного простору, що виходить на територію України, і створення системи ППО. Ми не можемо допустити, щоб польські громадяни гинули», – зазначив він.Генерал Полко очікує запровадження додаткових заходів протиповітряної оборони на території Польщі, тобто на території НАТО, посилення моніторингу повітряного простору та присутності бойової авіації.

«Ми повинні повідомити Росії, що Україна і прикордонна зона будуть постійно контролюватися альянсом НАТО і російські бойові засоби будуть збиті», – вважає він.Генерал Полко також додав, що «безпрецедентна атака на цивільні об’єкти та інфраструктуру є основою для того, щоб НАТО нарешті зняло обмеження для України та дало їй зброю далекого радіусу дії».