В нас є всі підстави вважати, що падіння ракети в Польщі є ніщо іншим як спеціально підлаштованим РФ для того щоб посварити Польщу та Україну, — прем’єр Моравецький

Росія могла підлаштувати інцидент із ракетним ударом, щоб посварити Польщу та Україну.Таку думку на прес-конференції озвучив польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький.Падіння ракети у Пшеводові – позиція влади Польщі

За його словами, ракета, яка потрапила до агропідприємства у селі Пшеводів, була виробництва Радянського Союзу і, ймовірно, була на озброєнні української армії. Водночас, як вважає Моравецький, у цій ситуації не потрібно виключати можливу провокацію з боку Росії.У цьому контексті прем’єр-міністр підкреслив, що Кремль може використати інцидент із ракетою у селі Пшеводув для подальших пропагандистських дій.

“Завжди треба усвідомлювати, що це все відбувається в умовах жорстокої війни РФ проти України. Отже, РФ, яка поспіхом відступала з Херсона, могла хотіти сконструювати такі події, де атака могла бути одним із додаткових або головних елементів, щоб посварити між собою Польщу та Україну”, – продовжив Моравецький під час прес-конференції.

Підсумовуючи, прем’єр-міністр Польщі наголосив, що силові відомства країни перебувають у готовності забезпечити безпеку країни, а офіційна Варшава перебуває на постійному зв’язку з керівництвом НАТО та Європейським Союзом.