Щойно! Висадка десанта 3СУ на Кінбурнській косі. Вдалося немuслuме – захоnлення плацдарму nочалося!

Росіяни побоюються ударів української далекобійної артилерії, тому намагаються відтягнути вглиб окупованих територій свої тили. Водночас на Кінбурнській косі українські сили, ймовірно, проводять спецоперацію.

Все вказує на те, що ЗСУ можуть сформувати потужний плацдарм на Лівобережжі, що відкриває нові можливості для продовження деокупації Півдня. Про це 24 каналу розповів херсонський активіст Володимир Молчанов.

Молчанов вказав, що після звільнення Херсона активною стає територія на південь від Дніпровського лиману.Зараз окупанти ведуть запеклі бої проти тих сил ССО, які висадились на Кінбурнській косі. Генштаб зараз все спростовує, хоча всім відомо, що село Геройське на сьогодні є приблизною лінією, до якої дійшли ЗСУ,
– додав активіст.

Він наголосив, що на південь від цієї коси морські затоки мають глибини менше пів метра, що сприяє перекиданню сюди додаткових сил “з материка”.“Це не просто біля берега, а це вся акваторія від Ягорлицького Кута. З одного боку, там немає російської оборони, з іншого – це може бути певна небезпека і можливість”, – підкресли активіст.Все залежить від того, чиї ССО і піхота будуть якіснішими на косі. Все тому, що росіяни не будували там своїх “ліній оборони” через те, що села не мають нормального транспортного сполучення.

“Контроль над цією косою дозволяє туди доставляти легку всюдихідну техніку легкими засобами, зокрема баржами й буксирами. Також це убезпечить Очаків та Миколаїв від мінометних обстрілів і запусків “шахедів”. Також це доступ до вічнозеленого лісу для маскування. Росіяни цим користуються, щоб розміщувати там свої С-300″, – констатував Молчанов.Після деокупації Правобережжя росіяни почали відводити всі свої тилові частини й “особливо цінні речі”, які можуть потенційно бути ураженими “хаймарсами”