Прямо в ООН! Вже офіційно – екстрене рішення: Росія догралась. Це сталось щойно – переможемо!

Генеральний секретар Організації об’єднаних націй Антоніу Гутерреш заявив, що російське вторгнення в Україну порушило територіальну цілісність нашої держави й суперечить Статуту ООН.Але не будь-який мир, а мир, заснований на цінностях Статуту ООН і на нормах міжнародного права”, – наголосив Гутерреш.Він також зазначив, що війна в Україні, глобальна енергетична та продовольча криза та надзвичайна кліматична ситуація також були на порядку денному саміту АСЕАН.“У ці неспокійні часи регіональні організації, включаючи АСЕАН, мають важливе значення для створення глобальних рішень”, – сказав генсек ООН .

Виводите, стаєте там десь у віддалі від кордону і тоді ми починаємо розмову. Тоді це буде переговорний процес і абсолютно точно ми будемо про щось з вами розмовляти. Тому що нам треба отримати компенсації”, – зазначив радник голови ОП.

За словами Подоляка, окрім отримання компенсацій базовими переговорними позиціями є також обговорення питання покарання військових злочинців РФ та їхньої участі у міжнародному трибуналі, а також питання того, навіщо Росія взагалі “все це затіяла”.

“Все, про що говорить Росія, – це не про переговори. Це скавчання людей, які розуміють, що програють, що виглядають нікчемно, але хочуть отримати або оперативну паузу, або все ж таки якось затриматися десь на окупованих територіях і сказати, що вони вже їхні, та запропонувати зафіксувати це… Ну це ж не перемовини – це ж ультиматум, а навіщо нам сьогодні з росіянами говорити на мові ультиматуму російського, якщо у нас є свій абсолютно ідеальний ультиматум – Збройні сили України”, – підкреслив він.

Проте, останнім часом Росія почала частіше висловлювати бажання проводити переговори, що може бути пов’язано з її поразками на фронті. Зокрема, кілька днів тому у МЗС РФ наголосили, що нібито не мають ніяких умов щодо початку переговорів і лише хочуть, “щоб Україна проявила добру волю”.