Залужний вийшов і на всю країну повідомив. Всі вже чули, що сталося на сході України?! Так от я хочу вам повідомити, що наступу ворога – не допустимо. В нас є чіткий контроль, Україна переможе!

Про це він сказав в інтерв’ю виданю LBОчільник регіону зауважив, що ворог пішов з різних боків. Йдеться про російський і білоруський кордон, через Суми, Харків, Донецьку, Луганську, Житомирську області. І це все одночасно. На думку Гайдая, тому й не варто казати, що ми готувались і відбиваємо російські війська лише в одній області.

Командування мусило так продумувати оборону, щоб захистити столицю. Це головне, бо в найгіршому випадку окупантам можна було б не йти далі. Гайдай вважає, що цілком ймовірно вони досягли б своєї мети і на цьому, можливо, зупинилися б на якийсь час«Чому вони руйнують наші міста? Тому що захопити не можуть і просто йдуть за тактикою «пустелі». Згадаймо сучасну історію. Перша чеченська кампанія – вони ж її програли. А другу кампанію виграли за рахунок двох речей. Перша – росіяни почали килимовими бомбардуваннями знищувати всі міста. Друге – Путін знайшов зрадника Кадирова, який здав Чечню.

Водночас головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний зазначив, що українським військовим зараз «дуже важко», але вони «вистоять». «Ми боремося за кожну ділянку фронту, за кожний населений пункт. Вибивати ворога з нашої землі нам допомагає західне озброєння і техніка», – наголосив він.Залужний також вкотре подякував міжнародним партнерам України за технічну допомогу, але водночас нагадав, що така підтримка має продовжуватись.

«Ми дуже потребуємо зразків озброєння, які дадуть можливість уражати противника на великій відстані. І з цим не можна зволікати, адже ціна затримки вимірюється життями людей, які собою захистили світ від рашизму», – наголосив головнокомандувач Збройних сил України.