Виведення роsійськuх військ з Херсона: воєнний експерт попередив ЗСУ про пастку та провів аналогію з Чечнею

1995 року щось схоже було в Чечні.

Резонансну новину про наказ Шойгу відводити війська окупантів з Херсона на лівий берег Дніпра український військовий експерт Петро Черник прокоментував достатньо виважено. Він не виключає, що ця ситуація може виявитися пасткою.

Про це військовий експерт сказав у коментарі

“Все може бути. Проведу історичну паралель. Щось подібне було в січні 1995 року, коли росіяни штурмували Грозний. Чотири великі колони зайшли до Грозного, дійшли до центру, взяли палац Джохара Дудаєва, в підсумку чеченці сховалися в місті, перекрили магістральні шляхопроводи і невеликими групами знищили росіян. Втратили тоді від 1,5 тис. до 2 тис. убитими, майже 5 тис. пораненими, більше 260 одиниць техніки. Нашому воєнному командуванню треба бути уважнішим, а суспільству – не піднімати планку очікування”, – вважає Черник.Військовий експерт наголосив, що схоже росіяни можуть повторити і в Херсоні.

“Здоровий глузд – запорука нашої перемоги. Я впевнений, що наші військові все адекватно розуміють, на 100%. Ворог дуже підлий та мерзенний. Ми можемо думати, що він відійшов, а він може в підвалах облаштувати вогневі гнізда та чекати на живу силу й техніку. Я маю деякий персональний досвід і розуміння, що бій у місті – це пекло”, – каже Петро Черник.

Заяви Шойгу про відведення військ з правого берега Херсонщини9 листопада міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу віддав наказ командувачу так званої “спецоперації” в Україні Суровікіну розпочати відведення військ за річку Дніпро. Окупанти нібито залишать Правобережжя у найближчі терміни.Також стало відомо, що окупанти перед відступом почали підривати мости. Підірвано щонайменше 5 переправ у Миколаївській та Херсонській областях.