Кремль просто завиває від люті: Туреччина щойно офіційно заборонила літати через свою територію російським літакам

Туреччина заборонила літати через свою територію російським літакам.Туреччина з 1 листопада заборонила проліт через свою територію російським літакам, зареєстрованим у двох юрисдикціях.У Росії звинуватили у тому, що трапилося, Бермуди, які не знімають свою реєстрацію з літаків, зареєстрованих у РФ.

Про це повідомляє видання РБК. За словами члена ради директорів авіакомпанії Nordwind Анни Підгірної, через необхідність облітати Туреччину тривалість рейсів із Росії, наприклад, до Єгипту збільшилася на 20-30 хвилин.Мінтранс РФ має намір обговорити заборону з Туреччиною найближчим часом, повідомив представник відомства. Він назвав подвійну реєстрацію, де інші країни звинувачують Москву, “дискримінацією”.

У відомстві також звинуватили в тому, що сталося, Бермуди, які не знімають свою реєстрацію з літаків, зареєстрованих у РФ.Раніше Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO), що входить до структури ООН, поставила Росії червоний прапорець на сторінці аудиту результатів безпеки польотів.Це може призвести до того, що інші країни заборонять літакам, зареєстрованим у РФ, літати над своєю територією.Коли повітряні судна з іноземною реєстрацією перевели в російську юрисдикцію, їх сертифікати льотної придатності були автоматично продовжені до кінця поточного року, а контролювати льотну придатність стала лише Росавіація, оскільки Росія розірвала угоду з Бермудами про передачу їм функцій нагляду за літаками.

Подвійна реєстрація повітряних суден спричиняє проблеми, пов’язані з міжнародним визнанням ліцензії радіостанції літака та сертифіката його льотної придатності,пояснював у червні представник ICAO Ентоні ФілбінВін попереджав, що якщо до середини вересня проблему не буде усунено, то на сайті ICAO навпроти Росії з’явиться “червоний прапорець”.

Джерело