Я приняв остаточне рішення: Зеленський вийшов і офіційно заявив, що буде брати участь у саміті лідерів G20 на Балі

Президент Володимир Зеленський візьме участь у саміті лідерів G20. Зустріч лідерів держав відбудеться 15 – 16 листопада на острові Балі в Індонезії.Про те, що Зеленський візьме участь у саміті, повідомив його речник Сергій Никифоров. Це відбулося 8 листопада.В якомусь форматі, звичайно, що Володимир Зеленський візьме участь у саміті G20. Більше сказати не можу,
– повідомив Никифоров.

Він припустив, що найімовірніше, це відбудеться в онлайн-форматі. Тобто на Балі Зеленський не поїде. Зауважимо, що з початку повномасштабної війни президент не покидав територію України. Усі його важливі виступи відбувалися онлайн. Комунікація зі світовими лідерами також відбувається у дистанційному режимі, або ж ті приїжджають до Києва.

Участь у саміті може взяти ПутінПрезидент Росії Владімір Путін також може взяти участь у саміті. Наразі агресор офіційно не підтвердив цього, однак казав, що Росію “представлять на високому рівні”. Зеленський заявив, що не долучиться до саміту, якщо там буде очільник Кремля.

Президент США Джо Байден також не має наміру зустрічатися з Путіним у межах саміту. Водночас Білий дім наполягає на тому, щоб Україна брала участь у зустрічі навіть, якщо там буде президент держави-агресорки. Прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр запевнила, що США будуть захищати Україну та засуджувати Росію через війну.

Джерело:Суспільне