“Так їм і треба”: Нашим “доблесним” нардепам накінець вирішили суттєво скоротити виплати, вперше після початку вторrнення рф: скільки тепер отримують

Війна в країні позначилася на заробітках нардепівВід початку повномасштабного вторгнення росії в Україні скоротили суми відшкодування видатків, пов’язаних із виконанням депутатів свої прямих повноважень. Якщо у довоєнний час український депутат отримував у середньому близько 45 400 гривень на місяць, то зараз цю суму зменшили приблизно на 24-27 тисяч.

Також зазначається, що зарплата голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, яку він отримав за три місяці роботи, склала 135 тисяч гривень. При цьому, його перший заступник Олександр Корнієнко з 24 лютого отримав 94 тисячі гривень.

Зазвичай кожен із депутатів Верхвоної Ради отримує по 45 тисяч гривень як відшкодування витрат, що пов`язані з виконанням їх службових обов`язків, проте з лютого 2022 року додаткові виплати народних обранців урізали.Також повідомляється, що кожен нардеп за лютий та березень отримав виплати в сумі 24 810 гривень, а у квітні вона зменшилася до 27 291 гривень.