Люди повибігали з будинків та офісів щоб побачити це на власні очі: У небі над Києвом помітили рідкісне оптичне явище: веселка довкола сонця (фото)

Гало може висіти в небі багато годин поспіль, змінюючи колір та насиченість.У небі над Києвом у середу, 2 листопада, помітили рідкісне природне явище – гало. Воно нагадує, нібито довкола сонця з’явилася веселка.Про це повідомляють київські телеграм-канали.

частіше. Адже мороз та підвищена вологість – ідеальні умови для виникнення гало. Коли в атмосфері накопичується велика кількість крижаних кристалів, то світло, проходячи через них, заломлюється та відбивається. Так навколо джерела світла утворюється та сама веселка – вторинне світіння. Часто причиною гало є перисто-шаруваті хмари: вони майже прозорі й складаються з крижаних кристалів”, – пояснили українські науковці.

Гало може висіти в небі багато годин поспіль, змінюючи колір та насиченість. Здебільшого воно має форму кола і спостерігається навкруги Сонця.“Щодо форми, то це можуть різні дуги, плями, стовпи світла тощо. Так само може різнитися і забарвлення: від насиченого до блідого, від різнокольорового до білого. Так, один з різновидів гало – паргелій. Він має вигляд світлої плями на рівні сонця, тому його нерідко сприймають як “два сонця”, – пояснили науковці.

Деякі користувачі мережі стверджують що це знак від Бога🙏