Браво! Через падіння російської ракети у Молдові – країна без зволікань наказала негайно висилати російського посла

Молдова оголосила персоною нон грата посла Росії в Кишиневі. Перед цим українська ППО збила російську ракету, що впала на півночі Молдови.Так, МЗС Молдови вирішило оголосити персоною нон грата російського дипломата Олега Васнєцова. Його висилають з країни.Відповідно до положень Віденської конвенції про дипломатичні відносини МЗС ухвалило таке рішення,– мовиться у повідомленні.

До речі, російські ЗМІ писали, що в МЗС Росії видали зворотну заяву. Мовляв, Москва готує відповідь на висилку дипломата.Загрози для Молдови зростаютьРосійську сторону повідомили про це вдень 31 жовтня, коли посла викликали до штаб-квартири МЗС Молдови. Дипломату також наголосили, що ракетні удари по Україні “продовжують посилювати безпекові ризики”.Громадяни Молдови “дедалі більше відчувають на собі наслідки війни”. Атаки на українську енергетичну інфраструктуру також породжують загрози для енергетичної безпеки країни.

Що цьому передувалоПід час масованої атаки вранці 31 жовтня одна російська ракета впала на території Молдови. Її збила українська ППО. Унаслідок цього кілька будинків пошкоджені.Водночас у Міноборони Молдови повідомили, що їхні системи спостереження не зафіксували порушення повітряного простору.
У ЗСУ заявили, що Росія використовує повітряний простір Молдови для атак України. Крім того, біля Румунії постійно помічають російські безпілотники.
Джерело:МЗС Молдови