Радісна недільна звістка…Одразу в ЄС і НАТО – відомо все: історичний крок! Українці в захваті, дочекалися…

Кожного дня Україна стає на крок ближчою до перемоги у війні проти Росії, та, окрім того, вступу в Європейський Союз та Північноатлантичний альянс. У цьому впевнений глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба.В Європі Україну де-факто вже сприймають як частину західного світу та членкиню ЄС та НАТО. Однак очільник МЗС України Дмитро Кулеба переконаний, що говорити про конкретні терміни вступу нашої держави в ці альянси не потрібно.

Через чотири дні після повномасштабного вторгнення, 28 лютого, Володимир Зеленський підписав заявку на членство в Європейському Союзі. Через 7 місяців глава держави запевнився, що Україна має потужну армію та 30 вересня подав заявку на членство в НАТО.Проте у Міністерстві закордонних справ немає чіткої відповіді на питання, коли країни Заходу погодять ініціативу нашої держави.

Ні до набуття Україною статусу кандидата на членство в ЄС, ні після цього я ніколи не говорю про конкретні терміни. Як ви самі сказали, фантастика стає реальністю. І ми знаємо, як це робити. І я запевняю, що Україна буде членом і ЄС, і НАТО. І саме з позицій держави, яка є членом цих об’єднань, ми будемо далі розвиватися як мирна й сповнена добробуту країна,– зазначив Кулеба.

Глава відомства переконаний, що пронози зараз нічого не вирішать. Натомість потрібно системно, спокійно й планово працювати на результат, як це робить президент, та не боятися робити нестандартні кроки.І тоді результат буде. От ви згадали Олафа Шольца. Безвідносно до нього, особливе задоволення у мене викликає зараз чути від європейських політиків, які до 27 травня казали мені: “Дмитре, цього не буде, тому що цього не буде, тому що не на часі…”– згадав глава МЗС.

Міністр запевнив, що Україна буде членкинею ЄС. Така ж ситуація з НАТО. За словами Кулеби, деякі європейські політики зараз перебувають на стадії несприйняття цієї ініціативи та розповідають, що це “не на часі”. Однак наша держава не відмовиться від прагнень бути частиною Північноатлантичного договору.