Ви врятували сотні життів: Словаччина не побоялась крuвaвoгo бункерного діда і наказала передати Україні свою систему ПВО С-300

Словаччина вирішила передала Україні систему протиповітряної оборони С-300. Про це прем’єр-міністр Словацької Республіки Едуард Хегер повідомив у Twitter .«Я хотів би підтвердити, що Словаччина надає Україні систему протиповітряної оборони С-300. Український народ мужньо захищає свою суверенну країну та нас. Це наш обов’язок допомагати, не стояти осторонь і не нехтувати втратою людських життів під час російської агресії», — наголосив Хегер.

Під час візиту в Україну Едуард Хегер відвідав деокуповані місця в Україні які були практично стерте із землі російськими окупантами. На місці трагедії словацький прем’єр-міністр заявив:«Важко підібрати правильні слова про те, що Росія зтворить в Україні… Ці всі жорстокі вбивства безневинних мирних жителів не мають іншої назви, крім військових злочинів. Знищення магазинів та квартир означає націлювання на життя простих людей у ​​нерівній боротьбі. Усі винні будуть притягнуті до відповідальності!

Маленька Словаччина не побоялася кривавого бункерного діда і першою передала Україні систему ППО С-300 – ось у кого виявилися найкрутіші … 🥚🥚
Зазначимо, що Словаччина передала систему С-300 на запит України згідно зі статтею 51 Статуту ООН про право на самооборону. Він наголосив, що рішення про передачу Україні комплексу С-300 не означає, що Словаччина стала частиною збройного конфлікту.

«Я також запевняю, що оборона Словацької Республіки, як і раніше, забезпечена і найближчими днями буде посилена додатковою системою протиракетної оборони наших союзників», — наголосив він.

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявляв, що Братислава готова поставити Україні зенітно-ракетні комплекси С-300, якщо отримає гідну альтернативу. Наприкінці березня у Словаччині розгорнули ЗРК Patriot.

Точної інформації про кількість систем, що передаються, немає, як і про те, скільки їх збереглося в Україні за час війни. Адже Росія намагалася знищити українську систему ППО насамперед. Але, за даними американської розвідки, система ППО України частково зберегла свою функціональність.