Терміново! Почалося! РФія посипалась! Республіка Калмикія оголосила про свою Незалежність

Члени Конгресу ойрат-калмицького народу склали та підписали декларацію “Про державну незалежність Республіки Калмикія”.Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив активіст, юрист правозахисного центру “Меморіал” Даавр Доржин.У декларації Конгресу перераховуються основні претензії до чинного російського режиму, які спонукали авторів документа проголосити початок боротьби за незалежність.

Серед них – “шалена централізація і мілітаризація країни”, “тотальний наступ Кремля на культури і мови завойованих Росією неросійських народів”, “вчинення міжнародних злочинів” і ще п’ять пунктів, що відсилають до авторитарного та імперіалістичного характеру російської політики.“Зрозуміло, це заклик політичний, морально-політичний. І ми очікуємо на відповідь з боку світової спільноти.Це набуття суб’єктності, тобто становлення власної державності, розвиток наших національних нормативів та налагодження добросусідських відносин з усіма країнами на нашій планеті. Власне, якщо почитати нашу Конституцію, то там один із пунктів — встановлення добросусідських відносин в ім’я миру на землі.

Власне, ми можемо чітко сказати, що принаймні в цьому наша Конституція набагато краща за загальноросійську”, — заявив активіст.Він зазначив, що величезну роль у бажанні здобути незалежність відіграла путінська мобілізація.“Це перша мобілізація в історії Російської Федерації, і сподіваюся, що остання. Відповідно, не існує жодної практики щодо цього. І з цієї причини військкомати та інші органи військової влади відчувають, що можуть робити практично все, що завгодно”, — повідомив правозахисник і додав, що через це багато його співгромадян поїхали до Монголії.

Також, за його словами, часті випадки в РФ висловлювання крайньої нетерпимості, ненависті до людей, іншого віросповідання, іншої етнічної приналежності показують загальну картину, настільки нестерпно жити в російському суспільстві.“Краще з цього суспільства вийти, зокрема через реалізацію права народу самовизначення. Я сподіваюся, що наш народ матиме таке право”, — сказав Доржин.