Хороші новини! Окупанти зазнали великих втрат на Попаснянському напрямку, окупанти бунтують – Генштаб

Сили оборони України розгромили частину російських військ на Попаснянському напрямку. Значних втрат, зокрема, зазнали підрозділи 150-ї мотострілецької дивізії 8-ї загальновійськової армії РФ.Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні щодо ситуації на фронті. Станом на 3 червня героїчне протистояння українського народу російському воєнному вторгненню триває уже соту добу.

Військові зазначають: особовий склад ворога деморалізований, що обумовлено постійним переносом термінів їхньої ротації. Це призводить до відмов окупантів від участі в бойових діях.На окремих напрямках війська РФ продовжують наступи, штурмові дії й постійні обстріли як позицій наших захисників, так і цивільної інфраструктури. Водночас зазнають значних втрат.

Так, на Попаснянському напрямку 150-та мотострілецька дивізія росіян втратила щонайменше 50% особового складу, озброєння та техніки. Це тактичне з’єднання сухопутних військ РФ базується у місті Новочеркаськ Ростовської області. З відкритих джерел відомо, що його чисельність становить 10,5 тис. осіб.

У Генштабі ЗСУ інформують, що нині російські окупанти продовжують спроби проводити штурмові дії на сході. Також ворог обстрілює інші регіони країни, зокрема, на Сумщині війська РФ завдали ракетного удару. Крім того, загарбники цілеспрямовано знищують цивільну та критичну інфраструктуру в українських населених пунктах.