Це сталось щойно! Джонсон вразив: це увійде в історію – рішення вже прийняте. Переможемо!

Колишній прем’єр Британії Борис Джонсон збирається просувати “план Маршалла” для України на міжнародній арені Про це пише The TelegraphЗазначається, що у розмові з виданням один із друзів Джонсона назвав це “планом Маршалла для України”. Він впевнений, що “Борис залучить багато грошей” від приватних донорів.Окрім того, повідомляється, що Джонсон відкрив офіс у Вестмінстері, з якого він сподівається заснувати фонд.

Нагадаємо, на міжнародній конференції у Берліні представили позиційний документ “Відновлення України” – за зразок взято План Маршалла з відбудови Західної Німеччини після Другої світової війни за допомогою США.За ініціативи Комітету з питань східноєвропейських економічних відносин 50 експертів склали досьє з детальними пропозиціями та побажаннями щодо процесу економічного розвитку в Україні. “Ми повинні надавати негайну допомогу, наприклад, з інфраструктурою або енергопостачанням, але ми також повинні думати про майбутнє”, – пояснює ініціативу Міхаель Гармс, керуючий директор Комітету.

Досьє “Відновлення України” було підготовлено напередодні 5-ї Німецько-української економічної конференції, яка проходить в Берліні і на якій також очікуються канцлер Олаф Шольц та прем’єр-міністр Денис Шмигаль.У документі експерти рекомендують європейським країнам, які беруть участь у відновленні, та ЄС призначити координатора високого рівня для України.

Координатори повинні сформувати раду для обміну інформацією з українським урядом щодо поточних потреб та проєктів. Кожна країна-донор має зберегти контроль над власними проєктними коштами для забезпечення прозорості та підзвітності.