Лічені кілометри до Херсону! Радісна новина – цього чекали всі: звільнення міста? Операція триває!

До ключового міста на півдні залишилася зовсім невелика відстань.Збройні сили України продовжують успішну контрнаступну операцію на Херсонщині. До окупованого Херсона залишилося вже не так далеко, проте про звільнення міста поки що говорити зарано.Ворог збільшив своє корабельне угруповання у Чорному морі та натякає на готовність проведення десантної операції. Про це заявила речник Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк.

В ефірі всеукраїнського телемарафону «UA Разом» вона розповіла про те, що контрнаступ на Херсонщині триває успішно. ЗСУ просунулися ближче до Херсона, до міста залишилося вже не так багато. Але про звільнення обласного центру говорити поки що зарано – українських військових чекає робота.«Просторами Херсонщини ми рухаємось уперед. Безпосередньо до обласного центру вже не так далеко, але роботи ще багато» – зазначила Гуменюк.

За її словами, окупант Росія збільшила своє корабельне угруповання у Чорному морі. Згідно з наявними даними, у Чорноморській акваторії 6 кораблів, 2 з них – ракетоносії. По водах курсують два великі десантні кораблі.«Це психологічна операція. Прозорий натяк на те, що десантна операція можлива і вони до чогось готуються. Але ракетоносії споряджені близько 16 ракетами типу «Калібр» і можуть бути застосовані по будь-якому регіону», – пояснила представник ОК Південь.

Також Наталія Гуменюк наголосила, що РФ може задіяти високоточні ракети для атаки об’єктів критичної інфраструктури України. Вона попросила не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та не піддаватися панічним настроям.