Феєрверки видно за кілометри! 3СУ одним снарядом Excalibur “мінуснули” цілу колону ворожої техніки. Відео

Захисники України не дають ворогу перепочинку й б’ють його усіма засобами, які має в наявності. В мережі вони показали, як ефективно діє високоточний артилерійський снаряд Excalibur.Щоб знайти ворожу техніку, аеророзвідники скористалися українським безпілотником “Лелека-100”. Відео знищення знайденої техніки показав фонд “Повернись живим”.

Для знищення колони ворожої техніки знадобився один снарядЗнищити колону техніки вдалося лише одним потужним ударом, завданим керованим 155 мм снарядом. Як повідомили захисники, перевага цього снаряду в його універсальності.Вести ним вогонь можна з будь-якої сучасної артилерійської системи стандарту НАТО. Наприклад, з американської гаубиці M777 чи французької CAESAR,– зазначили у повідомленні.

ЗСУ знищили ворожу техніку на Херсонщині високоточним снарядом Excalibur: відеоЩо відомо про ExcaliburЦе 48-кілограмовий високоточний артилерійський снаряд, який створений спільними зусиллями США та Швеції. Він керується GPS-системами та може вражати цілі на відстані до 150 метрів, хоча в окремих випадках дальність може сягати й до 50 кілометрів. 4 – 5 таких снарядів можуть знищити взводний опорний пункт.Такі снаряди – вкрай високоточні, залежно від системи, яка його відстрілює – дальність може сягати і 50 кілометрів. Якщо його використовувати у Ceasar чи Krab, то він вилітає на відстань 50 кілометрів та має відхилення у 1​ – 2 метри,
– розповів редактор Defense Express Олег Катков.

Також Олег Катков сказав, що цей снаряд, який має доволі високу потужність і декілька режимів підриву.Першою Україні на озброєння передала ці снаряди Канада у травні 2022 року. Їх виділили з запасів, які залишилися в них після афганської війни, де він вже неодноразово довів, що його здатність влучати є із мінімальною похибкою.