Росія вже доказала, що їм не місце в цивілізованому світі, тому негайне виключення їх з G-20 та МВФ має бути зроблене – Канада

Канада виступає за виключення Росію з Міжнародного валютного фонду та G-20. У Канаді заявили, що Росія створює загрозу світовій економіці.Про це сказала віцепрем’єрка Канади Христя Фріланд. Вона заявила, що на зустрічах МВФ та Світового банку міністри та голови центробанків виступають так званими пожежниками, чия робота полягає у захисті світової економіки.

Канада продовжуватиме притягувати Росію до відповідальності
Водночас Росія, як підкреслила канадська чиновниця, прямо зараз є палієм. “Паліям не місце на зборах пожежників”, – сказала Христя Фріланд.

Вона наголосила, що Росія не має бути присутньою на засіданнях МВФ. При цьому Фріланд визнала, що Канада не може вплинути на членство Росії у МВФ чи G20, однак готова публічно звинувачувати режим Владіміра Путіна в рішенні розпочати війну зі своїм сусідом.Канада продовжуватиме притягувати Росію до відповідальності, і ми продовжимо засуджувати її абсолютно погані воєнні злочини в Україні,
– додала вона.

Фріланд заявила, що є один крок, який усуне серйозні потрясіння у світовій економіці, допоможе зменшити нестачу продовольства та допоможе з високою вартістю енергії у більшій частині світу.“І цей крок для Росії – піти з України зараз”, – заявила віцепрем’єрка Канади.

Канада допомагає Україні у війні з РосієюЄвропейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) видасть кредит для “Нафтогазу” та “Укренерго” перед початком холодів в умовах повномасштабної війни. Підтримали цю ініціативу дві країни з G7 – Велика Британія та Канада.Канада підписала гарантії на 36,5 мільйона євро для підтримки кредиту ЄБРР для українського “Нафтогазу” на загальну суму у 300 мільйонів євро.

Також Україна отримає новий пакет військової допомоги від Канади. Його сума складатиме 47 мільйонів доларів.Президент Володимир Зеленський 10 жовтня провів розмову з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Зеленський у розмові з Трюдо наголосив на важливості повітряного щита для захисту цивільного населення України.Крім того, Канада підтримала вступ України до НАТО.