“Феніта ля комедія” – Розвідка офіційно підтвердила, що Росія розпочала масовий вивіз із території Білорусі боєприпасів й техніки: про що це свідчить – аналіз ISW

Схоже на те, що Росія витягує боєприпаси та інші матеріальні засоби з білоруських баз зберігання. Це є несумісним зі створенням умов для великомасштабного російського чи білоруського наземного наступу на Україну з території Білорусі.Так, Росія, вочевидь, почала використовувати білоруські запаси. Тож навряд чи можна очікувати наступ з території Білорусі.

Росіяни вивозять техніку з Білорусі11 жовтня ГУР повідомило, що поїзд із 492 тоннами боєприпасів із Білоруського 43-го ракетно-боєприпасного арсеналу в Гомелі прибув на станцію Кіровська в тимчасово окупованому Криму.У розвідці також повідомили, що білоруська влада планує направити ще 13 ешелонів з озброєнням, технікою, боєприпасами та іншими матеріальними засобами з 5 різних білоруських баз на залізничні станції “Каменська” (Каменськ-Шахтинський) та “Марчеве” (Таганрог) у Ростовській області.

Відеозаписи із соціальних мереж з відкритим вихідним кодом підтверджують цей звіт. На кадрах з геолокацією за 11 жовтня видно як мінімум два білоруські поїзди з їхніми танками Т-72 і військовими вантажівками “Урал” у Мінську та зенітно-ракетні комплекси “Тор-М2” в Орші (Вітебська область).
Що це означає

В Інституті вивчення війни зауважили, що переміщення білоруської техніки до Росії вказує на те, що російські та білоруські сили, ймовірно, не створюють у Білорусі райони збору. Білоруське обладнання і постачання в тимчасово окупований Крим і Ростовську означають, що російські сили менш впевнені в безпеці російських наземних комунікацій, які проходять через північ і захід Луганської області.

Проте Білорусь залишається союзником у війні Росії проти України. Білорусь надає матеріальну підтримку російським наступам в Україні та надає російським силам бази, з яких вони можуть атакувати Україну високоточними боєприпасами.

Джерело:Інститут вивчення війни