Cльoзи рaдoстi тa щaстя! Їх вважали загuблuмu і знuклuмu: Вони повертаються додому! Звільнені з nолoнy наші захисники – Відео і фото

Радісну новинку повідомив Андрій Єрмак – голова Офісу Президента. Він розповів, що усі звільнені перебували у місцях, де тривали активні бойові дії.Єрмак зауважив, що багатьох з цих людей вважали зниклими безвісти.​​Наші вдома. Сьогодні провели черговий обмін полоненими. Вдалося звільнити 32 наших воїнів та повернути тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки,
– заявив Єрмак.

Голова ОП розповів: кожен полонений має свою історію. Зокрема, є такі, що “розривають” зсередини.Єрмак зауважив, що 11 жовтня вдалося звільнити рядового, який служив разом зі своїм старшим братом. Однак брат загинув на його очах. Молодший брат того ж дня потрапив в полон. Єрмак додав, що у старшого брата залишилась дружина та дві доньки.Наразі герої проходитимуть медичний огляд. Вони відновлюватимуться та зустрінуться з рідними. Єрмак наголосив, що Україна повертає своїх людей та поверне кожного і кожну.

Деталі від Координаційного штабуПресслужба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими повідомила, що з полону вдалося врятувати:

3 офіцерів;
28 солдатів;
одного матроса.
Зокрема, вони належать до:

72, 24 та 58 окремих механізованих бригад;
26 окремої артилерійської бригади;
36 окремої бригади морської піхоти;
10 окремої гірсько-штурмової бригади;
109 окремого гірсько- штурмового батальйону.
За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, наймолодшому з них – 22 років, найстаршому – 51 рік.

“Підготовка до наступних обмінів триває. Україна робить усе можливе, щоби кожен наш Захисник був знайдений та звільнений з полону”, – мовиться у повідомленні.

Україна поверне усіх своїх людей. Вони знову побачать український прапор й відчуватимуть безпеку.