7 хвилин тому! ЗСУ вже на кордоні з Білорусю – повна готовність! Українців не зупинити!

У Північній операційній зоні поблизу кордону з Білоруссю командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність підрозділів спеціального призначення до виконання завдань.Про це повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

“Сьогодні на кордоні з білоруссю дуже важливо зберігати пильність, і тому, постійне відпрацювання відповідних заходів спрямовано на забезпечення належного рівня захисту як цивільних, так і військових об’єктів від можливих терористичних загроз. Військовослужбовці тренуються в умовах, максимально наближених до реальних”, – наголосив Наєв.

Військові ЗСУ провели контрдиверсійні заходи, а саме – відпрацювання механізмів виявлення та знешкодження умовних диверсійно-розвідувальних груп, що пересуваються автотранспортом, а також знищення незаконних збройних формувань.Так, за сценарієм навчань, до підрозділу надійшов сигнал про рух двох диверсійно-розвідувальних груп. Одна – у складі військової колони, інша – замаскована під мирних людей на цивільних автомобілях, що було відволікаючим маневром.

Взвод спеціального призначення у кількості двох груп прибув у вказаний район, заблокувавши при цьому напрямки руху ворожих диверсійно-розвідувальних груп. Підготувавши засідки, військові знешкодили техніку противника та захопили у полон диверсантів.Наступним етапом навчань став епізод зі знищення ворожого повітряного десанту.

Зазначається, що ці навчання проводяться систематично та спрямовані на те, щоб особовий склад знав як правильно діяти під час тих чи інших загроз. Для кожного навчання створюється окрема обстановка, у ході якої військовослужбовці відпрацьовують питання на різних напрямках та різних об’єктах.

Президент Росії Володимир Путін тримає напруження біля кордону України з Білоруссю, щоб відтягувати з фронту резерви ЗСУ. Проте ознак підготовки повторного наступу РФ з території Білорусі наразі немає.