“Або ООН відновить до себе довіру, або… ” – потужний виступ Кислиці підкорив мережу ВІДЕО

У Нью-Йорку (США) пройшла перша частина засідання Генеральної асамблеї ООН. Тема засідання – так звані “референдуми” на окупованих територіях і проголошення Росією анексії чотирьох областей України.Про це повідомляє OBOZREVATEL. Під час засідання очікується голосування за резолюцію, яка засуджує загарбницькі дії Росії (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

На початку засідання ООН більшістю голосів підтримала відкрите голосування із занесенням в офіційний звіт, яке було запропоноване Албанією. Росія ж наполягала на закритому голосуванні.Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця під час свого виступу заявив, що світ перебуває на перехресному моменті: або ООН відновить до себе довіру, або зазнає краху.

“Не можна сподіватись на мир, допоки божевільні диктатури існують поруч. Використовують ракетний терор проти громадян та інфраструктури. Сьогодні терористична Росія обстріляла Київ та інші міста України щонайменш 84 ракетами. Весь світ побачив знову істинне обличчя терористичної держави. Програючи на полі бою, вона використовує методи залякування. Навмисний напад на цивільних – це воєнний злочин”, – заявив Кислиця.Він нагадав, що ООН пережила багато викликів, зокрема радянські погрози, але зараз Росія намагається відкинути її в часи Гітлера.