Мaмa загuблого легендарного актора Паші Лі не витримала і відкрила правду про його сmeрть: не від кулі снайnера як говорили ЗМІ

Світлини, де Паша зображений у військовій формі, були зроблені під час зйомок фільму.Мама актора розповіла, що її син не служив у лавах тероборони, а був волонтером.Журналісти НСЖУ вияснили, що відомий актор Паша Лі загинув не так, як раніше повідомлялося. Мама актора розповіла, що її син не служив у лавах тероборони, а був волонтером.

Світлини, де Паша зображений у військовій формі, були зроблені під час зйомок фільму.Родичі й друзі відомого українського актора і телеведучого Павла Лі, якого російські військові застрелили під час окупації Ірпеня 6 березня 2022 року, не служив у територіальній обороні, а був цивільним волонтером. Окрім того, мама актора розповіла, що її син загинув не від рук снайпера та не знімав свого бронежилета, аби віддати дитині. Відоме фото Павла у військовій формі зроблено на зйомках кінофільму «Мирний-21», присвяченого подвигу Луганського прикордонного загону в 2014 році.

«Мені потрібна правда про сина, а не легенди! Спочатку про нього писали, ніби він служив у територіальній обороні, потім – ніби загинув від кулі снайпера, віддавши свій бронежилет. Це все – неправда. Вбивство мого сина, цивільного, – це воєнний злочин, за який убивці мають відповісти!» – розповіла мама актора в коментарі журналістам.

Оскільки Паша жив в Ірпені, перед евакуацією він з іншими волонтерами вирішив заїхати додому. Утім, та частина міста вже була окупована росіянами. Коли вони їхали, їхню автівку розстріляли. Двом іншим волонтерам вдалося врятувати. Ірині й Тарасу окупанти під прицілом автомата наказали тікати, а Пашу забрати не дозволили. За декілька днів українці відшукали тіло загиблого актора.Джерела в Національній поліції підтвердили НСЖУ, що загибель Павла Лі розслідується як воєнний злочин і вбивство цивільної особи.