Все це кінець! “Путінський режим перейшов червону межу”: ж0рстка заява Президента Литви рве мережу

Оголосивши про анексію частини української території, Росія перейшла червону межу і поховала надії на мирне врегулювання конфлікту. Рано чи пізно вона змушена буде заплатити за свої злочини.

Про це у зверненні до литовського народу заявив президента Литви Гітанас Науседа. Він наголосив, що сьогодні в Україні вирішується доля усієї Європи.

“Ось уже понад вісім років ми спостерігаємо злочинні дії Росії проти України. Понад півроку Росія здійснює відкриту, повномасштабну військову агресію, яка вже забрала десятки тисяч життів. Сьогодні Росія вкотре грубо порушила міжнародне право та поховала надії на мирне врегулювання конфлікту. Сьогодні охоплений відчаєм путінський режим перейшов ще одну червону межу. Оголошене рішення про анексію Херсонської, Донецької, Луганської та Запорізької областей, що належать Україні, є незаконним і юридично нікчемним”, – сказав Гітанас Науседа.

Він заявив, що рано чи пізно Росії доведеться заплатити за це і за інші злочини.

“Їй доведеться відповісти і за Бучу, і за Ірпінь, і за Ізюм. За масові вбивства мирних жителів у Краматорську, які рятуються від війни, і нещодавній кривавий напад на колону з гуманітарною допомогою в Запоріжжі. І за ядерний та енергетичний шантаж теж. Україна ніколи не забуде цих злочинів. І ми, жителі Литви, також їх не забудемо”, – запевнив литовський президент.

“Ми маємо чітко розуміти, що сьогодні в Україні вирішується доля нашої країни. Сьогодні в Україні вирішується доля усієї Європи. Якщо ми не зупинимо агресора сьогодні, ми ризикуємо зрештою втратити все те, що ми створили за понад три десятиліття щоденної наполегливої роботи. Тому Литва ніколи і за жодних обставин не визнає ні сфальшованих так звані “референдуми” на окупованих областях, ні їхні результати. Як не визнає і здійснену раніше анексію Кримського півострова. Також вчинить і весь цивілізований світ. Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк та Луганськ – це Україна!” – заявив Гітанас Науседа.

Від імені Литви він пообіцяв продовжувати надавати економічну, військову, соціальну та фінансову підтримку Україні до її остаточної перемоги. Також Литва продовжуватиме добиватися запровадження максимально жорстких міжнародних санкцій проти Росії.

“Це щонайменше, що ми можемо зробити. У цю темну годину, яка завжди передує світанку, ми твердо знаємо, що боротьба України за свободу – це наша боротьба, і ми в ній переможемо”, – підсумував президент Литви.