У Києві попрощалися із загиблим на фронті солістом балету Національної опери Олександром Шаповалом. Фото

Інтернет видання time.vichenews.fun з посиланням на TCH повідомляє

У Києві 17 вересня відбулася церемонія прощання з Олександром Шаповалом – солістом балету Національної опери України й заслуженим артистом нашої країни, який загинув на війні з російськими окупантами. Йому було 47 років.

Церемонію провели у фойє Національної опери ім. Т. Г. Шевченка, передає “Цензор.НЕТ“. Відомо, що українець служив гранатометником і загинув біля Майорська Донецької області.

Ще 25 лютого-2022 Шаповал разом із другом Романом пішов у тероборону та захищав Київ. Коли окупанти втекли з Київщини, артист і його товариш продовжили воювати на гарячих точках фронту.

Прима-балерина Крістіна Шішпор в ефірі об’єднаного теле- та радіомарафону “Єдині новини” згадувала, що вперше станцювала з Шаповалом, коли їй було 14 років. Вона наголосила, що українець був дуже талановитим, харизматичним і таких артистів дуже мало.

“Він був завжди чесний на сцені, завжди чесний у житті. Такі люди, як Олександр, народжуються раз на 100 років. Цю втрату, біль неможливо нічим заповнити”, – сказала заслужена артистка України Тетяна Лезова.

На сцені Національного академічного театру опери та балету Шаповал протанцював 25 років (“Лісова пісня”, “Вечори на хуторі біля Диканьки”, “Данієла”, “Кармен-сюїта”, “Жизель”, “Дон Кіхот”).

Перебуваючи на передовій на Донбасі, Шаповал добровільно зголосився виконати надскладне спецзавдання зі знищення ворога, під час виконання якого героїчно загинув.

“У мене мурашки по шкірі. Це дорогого коштує. Був обстріл, стріляли з усього. І було два прильоти практично в окоп. І був приліт 120-ї міни йому практично під ноги”, – розповів Роман Туршієв.