Окупанти у nаніці бігають містом і замальовують букви “Ї”

У багатостраждальному Маріуполі жителі тимчасово окупованого міста продовжують нагадувати, що вони в Україні. У різних частинах міста з’являються літери “Ї” як символи спротиву.Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що акція “Ї” у Маріуполі триває. І, здається, лиш набирає обертів.

Окупанти намагаються замальовувати літериАндрющенко також розповів, що росіяни бігають містом та намагаються замальовувати унікальну літеру українського алфавіту. Проте даремно. Оскільки літери “Ї” з’являються на вулицях міста знову й знов.У Маріуполі більшає “Ї”: фото з соцмереж

Тим часом рух опору у Маріуполі закликає жителів міста долучатися до акції – малювати літеру “Ї” крейдою, рукою, маркером, коректорами – усім, чим доступно.Тим часом окупанти вже відкрили на партизанів полювання, назвавши їх терористичним угрупуванням.Окупанти лякають маріупольців тюрмою, щоб вони не виїжджали з міста
Людям, які хочуть виїхати з тимчасово окупованого Маріуполя, російські окупанти та гауляйтери цинічно брешуть, що українська влада посадить їх до в’язниці. Але це фейки.

Українська сторона навпаки закликає виїжджати з міста на підконтрольні території України.Покарання чекає лише на тих, хто: погоджується займати керівні посади, відкрито підтримує окупантів, займається пропагандистською діяльністю, виступає проти територіальної цілісності України та змушує інших співпрацювати з колаборантами.