Не витримавши настуnу наших 3СУ окуnанти здають Херсон! У них не залишилось вже жодних шансів – розпочалася масова втеча. Ми обов’язково переможемо

Наші захисники продовжують впевнено та поступово звільняти Херсонські землі від російських окупантів, але все ж ситуація на цьому напрямку залишається напруженою.

Власне, багато хто припускає, що успішна військова операція на Півдні може змусити окупантів тікати через Дніпро. Але навряд чи російські війська вирішать залишать Херсон, адже їм складно буде це пояснити аудиторії. Про це в одному з інтерв’ю розповів заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

Він зазначив, що загарбники триматимуться до останнього снаряда

Окрім того Соболевський пояснив, росіяни вклали дуже багато політичних інвестицій у Херсон та Херсонщину. Залишити ці території – це не просто військова поразка, яку вони могли б охрестити черговим “жестом доброї волі” та нагодувати цим свою аудитоорію.

Забагато зробили заяв, забагато офіційних візитів високопосадовців до Херсону з розповідями, що “росія у Херсоні назавжди”. Пояснити це буде дуже складно, – впевнений він.

На думку Соболевського, росіяни намагатимуться триматися

“Ми усі чудово розуміємо, що вартість життя російського солдата для їхнього керівництва нульова. Скільки б їх там ЗСУ не перемолотили – їм байдуже”, – додав він.

Наразі ЗСУ активно працюють над знищенням ворога та деокупацією українських територій. Тактика, яка була обрана, продемонструвала свою ефективність.

“Постійне знищення інфраструктури, складів, техніки та особового складу дуже послабило цю військове угрупування. Вони постійно намагалися компенсувати це, а ЗСУ – постійно усе знищували”, – сказав заступник голови Херсонської облради

Водночас зазначається, що прогнозувати, як саме розвиватимуться події на фронті, дуже складно. Це справа наших військових, а нам залишається вірити в ЗСУ. Тож потрібно бути дуже обережними у висловлюваннях, адже суспільна думка, зауважує Соболевський, так само може впливати на рішення військових.

Я впевнений, що Херсонщина буде деокупована у будь-якому випадку – це лише питання часу. Чи потрібно пришвидшувати ці процеси? Я впевнений, що ні. Там працюють професіонали. Вони чітко знають, що їм робити, коли їм робити. Вони працюють на фінішний результат – з мінімальними втратами для власної армії та мирного населення, – підсумував він.

Зазначимо, що радник Офісу президента Олексій Арестович підбив підсумки першого тижня українського контрнаступу на півдні країни

Він заявив, що російська армія на півдні України за підсумками першого тижня наступу ЗСУ зазнає втрат та потроху перемелюється. Тільки перші чотири дні обійшлися окупантам в, за найскромнішими прикидками, мінімум півтори тисячі одиниць особового складу вбитими та пораненими.

Він зазначив, що окрім Високопілля звільнено ще три населених пункти, однак називати їх відмовився, зазначивши, що спочатку повинен офіційно повідомити Генеральний штаб. Також є полонені, в тому числі ЗСУ взяли в полон близько десятка солдатів з «армії ДНР».

Загарбники зараз судорожно намагаються утримати Новопетровське, а ЗСУ зосередилися на знищенні російської логістики й тилових запасів. Фактично, окупанти дійсно зараз знаходяться в якійсь подобі оперативного оточення.

«Оперативне оточення це завжди приємно, це близько 20 тисяч російських військових знаходяться на правому березі без особливої можливості взаємодії з великої землі. Вони через поромні переправи якось намагаються, але це все під вогневим контролем дуже швидко виявляється і знищується… Через 3-4 тижні стане зовсім цікаво, тому що темпи витрачання боєприпасів та матеріальних засобів там сильно перевищують будь-які можливості постачання» – зазначив він.

За його словами, зараз командування російських військ намагається заткнути прорив всім, що є під рукою, а також за всяку ціну налагодити постачання. Але угрупованню на правому березі потрібно не менше чотирьох тисяч тонн вантажу на добу, а росіяни й тисячу тонн перекинути не в змозі – підсумував він.