Ви не повірите! Газпром по суті назавжди втратив Німеччину : Шольц щойно анонсував відмову від російського газу вже 2022 року

Уже цього року Німеччина припинить закупівлю російського газу .

Dnipro – i Військова авантюра в Україні коштувала Кремлю газового ринку Європи .

Від російського газу вже цього року відмовиться Німеччина , яка ще півроку тому була однією із найзалежніших від російських енергоресурсів країн ЄС . Такі плани 4 вересня озвучив німецький канцлер Олаф Шольц в ефірі телеканалу ZDF . Канцлер назвав Газпром ненадійним постачальником , нагадавши , що компанія регулярно порушує контрактні зобов’язання для політики Кремля .

Він анонсував повну відмову від закупівлі блакитного палива в РФ вже за 3 місяці – у грудні нинішнього 2022 року . Шольц запевнив населення Німеччини , що всіх необхідних заходів для стабілізації енергетичної ситуації в країні вжито . Зупинка Москвою закачування газу вже не призведе до гострої кризи . Сховища вже заповнені більш як на 85 % .

Крім того , узгоджено 3 – й пакет допомоги населенню Німеччини обсягом 65 млрд євро , який покликаний компенсувати громадянам країни зростання цін на енергоносії . ” Ми переживемо цієї зими ” , – запевнив глава німецького уряду .

Варто зазначити , що Москва влітку посилила газовий шантаж ЄС різко скоротивши постачання на європейський ринок . Таким чином влада РФ намагалася змусити Європу відмовитися від підтримки України . Проте план Кремля не спрацював . Європейці замість того , щоб піти на умови , почали стрімкими темпами відмовлятися від російського газу , переходячи на альтернативні джерела