Лавров лютує! Його ще ніхто так не принижував. США вказали його місце

Країна-агресор росія запросила у США 56 віз, щоб дозволити міністру закордонних справ Сергію лаврову та його делегації поїхати до Нью-Йорка на щорічну зустріч світових лідерів в ООН, яка відбудеться у вересні. Проте Вашингтон не надав візу жодному росіянину.Про це повідомило агентство Reuters у п’ятницю, 2 вересня. У розпорядженні журналістів опинився лист, який посол РФ в ООН Василь Небензя відправив генеральному секретареві організації Антоніу Гутеррешу,

У ньому представник окупантів сказав, що це “викликає тривогу”, оскільки протягом останніх кількох місяців США “постійно відмовляє у видачі в’їзних віз” низці російських делегатів на інші заходи ООН.Небензя зажадав від Гутерріша “ще раз наголосити владі США, що вони мають оперативно видати запитані візи всім російським делегатам і особам, що супроводжують, у тому числі російським журналістам”.

56 віз, запрошених Москвою, включають передову групу дипломатів для підготовки до прибуття лаврова та його делегації на зустріч високого рівня Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, яка розпочнеться 20 вересня.Водночас представник Держдепартаменту заявив, що США серйозно ставляться до своїх зобов’язань як країна перебування ООН.

Згідно з “угодою про штаб-квартиру” ООН 1947 року, Сполучені Штати, як правило, зобов’язані дозволяти доступ до ООН для іноземних дипломатів. Але Вашингтон заявляє, що може відмовити у видачі віз із причин “безпеки, тероризму та зовнішньої політики”.

“Це особливо важливо через необґрунтовані дії росії проти нашого посольства, у тому числі примусового звільнення місцевих та національних співробітників з третіх країн, що серйозно обмежило наш штат і, отже, наші можливості щодо обробки віз”, – сказав представник Держдепу.

США вже давно забороняють російським дипломатам ООН та представникам делегації РФ виїжджати на відстань понад 25 миль (40 км) від Нью-Йорка без попереднього схвалення Вашингтона.

У лютому країна ввела санкції проти лаврова, звинувативши його у “прямій відповідальності за неспровоковане та незаконне вторгнення росії в Україну”.Санкції заморожують будь-які активи, які лавров може мати у США, та взагалі забороняють американцям мати з ним справу.