За лічені хвилини полягли сотні…російський командир випадково “спалив” своїх елітних розвідників у Херсонській області

На захопленій території Херсонської області окупанти загинули від дружнього вогню, спричиненого некомпетентністю з боку свого командування, повідомляє UAINFO.org.Співрозмовники телеканалу розповіли, що інцидент стався до контрнаступу ЗСУ.Під час бойового виходу російської розвідгрупи командир одного з передових підрозділів отримав наказ зі штабу обстріляти позиції ЗСУ запальними снарядами.

Офіцер передав координати артилерії, але зробив у них помилку, яку йому вказали підлеглі. Проте ворожа артилерія відпрацювала по тій точці, на яку вказав недосвідчений командир.

Усі снаряди пішли у посадку, де ховалися елітні російські розвідники спецпризначення. Закінчилися пригоди еліти окупантського війська цілком логічно – потраплянням на концерт Кобзона.

Про “героїчно загиблих” окупантів могли б за давньою російською традицією забути, але керівництво розвідників образилося на артилеристів та того, хто віддав помилковий наказ. Через це з Нової Каховки викликали штабних офіцерів, які б мали створити комісію та розслідувати інцидент.

Однак від покарання недосвідченого командира раптово врятували бійці ЗСУ. У ніч перед виїздом на Херсонщину у місце, де перебували керівники ординського війська, прилетіли ракети GMLRS. Майже всі призначені для роботи у комісії загинули. Ті ж, кому пощастило вижити, миттєво забули про свої плани та зосередилися на власному виживанні.

Наступного дня після накриття командного пункту з HIMARS бойові дії на Херсонщині активізувалися. То ж розслідування “прикрого” інциденту з помилкою офіцера не буде. Бо, по-перше, російським загарбникам не до того, аби займатися подібними дрібницями під час контрнаступу України, а, по-друге, розслідувачі вже закінчилися.