Жінки, матері, брати та сестри дочекалися, полонені врятовані, українські захисники повернулися з полону: відбувся обмін з росією

Україні вдалося повернути додому ще 14 захисників. У п’ятницю, 2 вересня, відбувся черговий обмін військовополоненими між Україною та росією.Серед звільнених воїнів – офіцерУ пресслужбі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими повідомили, що додому повернули 10 захисників з 58 окремої механізованої бригади(ОМБР). Ще четверо воїнів, яких повернули, з 30 ОМБР.

Повідомляється, що обмін військовополоненими між Україною та росією відбувся у Донецькій області.Українські захисники потрапили в полон окупаційних військ навесні цього року. Серед звільнених воїнів – офіцер і військовий медик.У червні відбувся один з найбільших обмінів полонених

Як відомо, у середині травня до полону росіян потрапило понад 2 тисячі захисників і захисниць з Азовсталі. З того часу, на жаль, більшість залишаються у полоні й росія не допускає до наших воїнів міжнародні організації, порушують всі можливі норми.29 червня Україна змогла повернути на батьківщину 144 своїх воїни. Це був один з найбільших обмінів полонених з початку повномасштабного російського вторгнення.

Повідомлялося, що вдалося звільнити 95 оборонців “Азовсталі” та 43 героїв з полку бійців під керівництвом Дениса Прокопенка.

У середині липня з полону проросійських бойовиків на Донбасі вдалося звільнити одразу декілька десятків цивільних. Усі вони були водіями, які возили гуманітарну допомогу до Маріуполя.

Також слід зазначити, що Україна працює над поверненням тіл загиблих воїнів. У липні Україні вдалося повернути тіла ще 45 захисників. Повідомлялося, що Україна вже отримала понад 400 тіл військовослужбовців у межах обмінів з росією, переважно – загиблих на “Азовсталі”. Більшість тіл вже опізнали.