“По суті це ніщо інше як сmертнuй вuрок”: Зеленський nідірвaв мережу заявою заявивши, що він нізащо не погодиться на переговори з РФ, попри ризики

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що глава держави Володимир Зеленський усвідомлює ризики та не погоджується йти на переговори з Росією.Таку ж позицію має і суспільство України. Про це радник голови ОП сказав в інтерв’ю The Hill.Президент Зеленський однозначно проти (переговорів), і українське суспільство непохитне. Ми повністю усвідомлюємо ризики“, – заявив Подоляк.

Він зауважив, що РСЗВ HIMARS можуть допомогти переломити хід війни, якщо їх надійде більше та швидше до України. Збереження сили на полі бою дозволяє Україні відбивати спроби російського диктатора Володимира Путіна розпочати переговори, які Подоляк назвав смертним вироком для України.

За словами радника голови ОП, Росія скористається будь-якою паузою в бойових діях для відновлення сил та початку ще сильнішого наступу на Україну. За оцінками Подоляка, Путін зосередиться на війні на виснаження, аби зменшити міжнародну підтримку України, допоки російські війська не візьмуть гору.

“Вони почнуть закулісно маніпулювати настроями, діями, поглиблювати цю втому від війни”, – сказав радник голови президентського офісу.У цьому контексті він нагадав, що РФ вміє створювати кризи, як-от відправлення мігрантів до кордонів Європи.

Подоляк зазначив, що Росія може “думати про якісь терористичні атаки на інфраструктурні об’єкти в Європі, щоб прийти до якоїсь переговорної позиції або відстоювати свою вигоду і свої плани”.“Ми дуже добре розуміємо цей варіант і продовжуємо обговорювати його з нашими партнерами”, – сказав радник голови ОП.