Севастополь, прямо зараз, цього разу така “бавовна” якої ще не було: від вuбyхy повилітали вікна у будинаках, які за кілька кілометрів, трясуться стіни

Надвечір 22 серпня у тимчасово окупованому Севастополі було чути потужні вибухи. Про спрацювання сигналізації в автомобілях, гучні звуки вибухів та вібрацію вікон і будинків повідомляють мешканці не лише самого міста, а й довколишніх населених пунктів.Найгучніше було на Фіоленті, де розташовано два дивізіони ракетних комплексів С-400, однак у окупаційній адміністрації наразі роботу російської ППО не підтверджують. Інформація про вибухи активно шириться кримськими пабліками.

Так, жителі окупованого Криму повідомляють, що гучні вибухи було чути практично в будь-якій точці Севастополя та в довколишніх населених пунктах. Сильні вибухи, зокрема, як пишуть кримчани, було чути в селі Рідне, там від вибухових хвиль дрижало скло у вікнах та хиталися штори. Дещо подібне спостерігали також жителі Балаклави та Інкермана, де від вибухів повилітали вікна, схожа картина була й у районі Стрілецької бухти, там так само, як повідомляють очевидці, у деяких квартирах повилітало або потріскалося скло у вікнах. Чути вибух, хоча й не так сильно, було й у селищі Форос.

Користувачі підтверджують, що чули вибух у різних районах міста. Російська окупаційна влада Севастополя наразі не коментувала інформацію із соцмереж. Добре чути вибухи було у Байдарській долині. У Севастополі найдужче гриміло у мікрорайонах “Хрусталі”, (там очевидці повідомляють, що “щось летіло з боку Бельбека), Острякова, Льотчиків (у районі Юмашева) на північній стороні, у районі ЦУМу, на Артилерійській бухті.

Дехто повідомляє, що звук долинав з моря і нагадував роботу ППО. Про це ж розповідають відпочивальники в селі Орлівка та ті, хто перебував на пляжі Учкуївка на північній стороні Севастополя. Люди кажуть про роботу протиповітряної оборони. Також про це заявляє очевидець, що перебував у момент вибухів на Фіоленті: за його словами, удар був із корабля.

Цікаво, що, за даними кримських пабліків, у так званій “адміністрації” Севастополя роботу ППО спершу не підтвердили. Однак досить скоро “передумали”: російські пропагандисти з ТАСС з посиланням на “губернатора” заявили, що “у Севастополі спрацювала ППО, на великій висоті збито об’єкт, попередньо безпілотник”.

Місцеві також розповідають, що вибухів було два. Перший пролунав близько 17:00, на Ялтинському кільці від нього дрижали будинки, та на Сапун-горі. Обидва очевидці кажуть, що бачили швидкі невдовзі після вибуху.

Другий вибух пролунав близько 18:15.