Хмельницьк зараз! Те, що творитсья в самоме центрі міста не передати словами! Повиходили з триколорами і…

У п’ятницю, 19 серпня, у центрі Кам’янця-Подільського на Хмельниччині прихильники проросійської “Української Православної Церкви Московського Патріархату” провели так звану “хресну ходу”. Серед іншої символіки учасники акції несли російський триколор.

Про це повідомляє народний депутат України (фракція “Європейська Солідарність”) Володимир Ар’єв. Він виклав фото з цього заходу і закликав СБУ розібратись із ситуацією (щоб подивитися фото, доскрольте до кінця сторінки).

“Стилізовний триколор позавчора на Хмельниччині. Думаєте неможливо? Подивіться на фото. Це “крьостний ход” російської церкви в центрі Кам’янця-Подільського і його учасники несуть якусь палицю зі стрічками в кольорах українського прапора і рашистського триколора поруч”, – написав Ар’єв

Він зазначив, що спочатку сам не вірив, що таке можливо, але перепитав кам’янчан і ті підтвердили факт проведення такого заходу.“Мало того, в цьому натовпі під виглядом “паломників” йшли молодики спортивного вигляду. Хтось дасть гарантії, що це не диверсанти, яких раніше було повно під прикриттям московського патріархату?” – запитав народний депутат.

З фото видно, що захід супроводжувала поліція, але жодним чином не реагувала розгул “русского міра” в західноукраїнському місті.“А що місцева влада і правоохоронці? А нічого. Голова Хмельницької ОВА Гамалій мовчить, мер Кам’янця Посітко не зупинив цей промосковський шабаш, керівництво СБУ і поліція просто спостерігали за цим”, – обурився Володимир Ар’єв.На Хмельниччині влаштували хресну ходу російської церкви з триколором

Нагадаємо, що патріарх Російської православної церкви Кирило підтримав агресію Росії проти України. Незважаючи на жахливі втрати російської армії в Україні та безглуздість війни, патріарх Кирило виступив перед вірянами з промовою, де підтримав війну.

Зі свого боку єпископ Константинопольського патріархату Варфоломій I засудив позицію патріарха Російської православної церкви Кирила, який благословив вторгнення армії РФ до України. На його думку, глава РПЦ має публічно звернутися до кремлівського диктатора Володимира Путіна з вимогою зупинити кровопролиття в сусідній країні, а якщо того вимагатиме нагода, зняти із себе сан на знак протесту.