Засмучений поведінкою українців Притула зі сльозами на очах звернувся до людей: “Мною просто теліпає”

Нещодавно він із дніпровським блогером Лаченом зібрав гроші на байратари для ЗСУ, але завод прийняв рішення надати їх безкоштовно, тому хлопці вирішили купити для України супутник і річний доступ до бази даних супутникових знімків для української армії. “Помічник” у режимі реального часу показуватиме ситуацію на тимчасово окупованих територіях.

Сергій Притула та Ігор Лаченков, фото: TelegramСергій Притула та Ігор Лаченков, фото: TelegramЗараз Притула знову став рятівником для українців, тільки вже не як волонтер, а як психолог.Більше п’яти місяців українці живуть у стані стресу через війну. Хтось навчився справлятись з собою і підтримувати тих, хто навколо. Комусь досі складно опановувати себе. Волонтер, ведучий Нового каналу та засновник Благодійного фонду Сергій Притула поділився своїми порадами з цього приводу.

“Спілкуйтеся! Спілкуйтесь і будьте поряд, коли комусь із рідних чи друзів важко, – радить Притула. – Це, насправді, тотальна проблема. Війна – то страшний форс-мажор, який може зламати людину. Бо в неї просто немає схожого досвіду. Як реагувати на тисячі смертей? На мільйони біженців? Голова це сприймає, але серце вискакує, а організм “теліпає”.”

“Велика проблема для суспільства в тому, що люди вважають, що роблять недостатньо для нашої перемоги, – каже він. – Ось людина ходить і думає: “Я мало роблю”. Раджу сісти, заспокоїтися і подивитися, скільки і чого ви робите. ходіть на роботу, виконуєте свою справу і чесною працею допомагаєте українській економіці – це чимало.Якщо ви ще при цьому донатите волонтерам, плетете маскувальні сітки, то що ще від себе хочете?Не вигризайте себе!Не випалюйте!Ви не винні в тому, що Путін напали на Україну.Ви робите достатньо!Інша справа, що є ті, хто нічого не робить.Що війна, що без війни є люди, які ставлять все під сумнів, шукають зраду, розповідають, що солдати воюють неправильно, волонтери у нас неправильні Але я радий, що в українському суспільстві таких, по суті, вкрай мало.”