Ну що ж нарешті цей день найстав – США щойно офіційно виступили і дали “добро” ЗСУ використовувати надану західну зброю для ударів по Криму – Politico

США схвалили використання Україною західного озброєння для ударів по ворожих цілях в окупованому Криму. Подібні рішення українська влада ухвалюватиме самостійно.Про це пише Politico, посилаючись на високопоставленого представника у Білому домі. У Вашингтоні наголосили, що Крим – це Україна.

“Звичайно, ми не обираємо цілі, і все, що ми надали, призначено для самооборони. Будь-яка ціль, яку вони (українці. – Ред.) вирішать переслідувати на суверенній українській землі, за визначенням є самообороною”, – сказав чиновник.За його словами, американська сторона вже повідомила офіційний Київ, що удари по об’єктах окупантів у Криму західним озброєнням є допустимими.

Як писав OBOZREVATEL, радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв’ю The Guardian натякнув, що у тимчасово окупованому Криму можуть статися нові вибухи. Він також дав зрозуміти, що Київ розглядає Кримський міст, що з’єднує півострів із Росією, як законну військову ціль.