Це буде гірше ніж Ілловайський “котел”: У пастку ЗСУ потрапили 10-12 тисяч окупантів – військовий експерт

ЗСУ планомірно знищують логістику росіян на півдні. У результаті окупаційне угруповання на правому березі Дніпра в Херсонській області опинилося в пастці ЗСУ.

Як розповів ТСН військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, росіяни повністю відрізані від переправ.

“Російське угруповання військ на правобережжі Херсонської області опинилося в пастці. Це виникло в результаті дій ЗСУ. Росіяни заманили в цю пастку, відрізавши від переправ. Росіяни говорили, що вони за оцінками, які можна побачити, перекинули 10-12 тисяч військовослужбовців ще додатково на правобережжя Херсонщини і зміцнювали там позиції.

Зараз вони ще більше виявляються відрізаними. Тому що, як тільки намагаються відновити будь-який міст чи переправу, як от Антоновський, одразу по ньому завдаються удари. Тобто постійний вогневий контроль, щоб логістичне забезпечення окупантів було перервано”, – Заявив експерт

Мусієнко також пояснив, яка загалом склалася ситуація на півдні України.

“Загалом на півдні ситуація розвивається в такий спосіб — українські сили зайняли правильну позицію. Це руйнування логістики, виснаження як наслідок російського контингенту, це знекровлення російської артилерії та інших видів військ у плані боєприпасів та снарядів. Як наслідок створення психологічного тиску, щоб окупанти чи окупанти і тікали, чи здавались”, – підкреслив військовий експерт.