Наступ на Запоріжжя! Бої по всьому фронту – Арестович звернувся до українців. Важлива умова – переможемо!

Російські військові здійснили провальні спроби просунутися в районі Гуляйполя і тепер готуються наступати в напрямку Запоріжжя. Водночас наступ окупантів на Запоріжжя поки що залишається під сумнівом.Передає корупціяПро це радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович розповів в ефірі “24 каналу”.

“Окупанти намагалися наступати на Гуляйполівському напрямку, але успіху не мають. Стоять у Василівці, де, до речі, теж по них потужно вдарили, і намагаються наступати на Запоріжжя”, – сказав радник голови ОП.Водночас Арестович має певні сумніви щодо наступу російських військ на Запоріжжя.

“Вони готуються, але подивимось, чи буде це”, – додав він.Додамо, що зараз стоїть задача завдати якнайбільше втрат ворогу – в техніці та живій силі, зазначив радник керівника ОП. Зараз стрічки новин часто заповнені страшними наступами противника. Але це зовсім не ті наступи, що лякали ще місяць чи два назад. Українська армія стабілізувала фронт, та виходячи з можливостей, нищить ворога.

“Кількість заяв про реальну передачу нам зброї збільшує ці можливості у найближчий час. Навіть коли наші війська тактично відступають, це не означає зради, чи програшу”, – зазначив він.За словами Арестовича, зараз стоїть задача завдати якнайбільше втрат ворогу. В техніці та живій силі.“А це здійснюється і під час наступальних дій, і під час оборони, і коли ми залишаємо позиції. Наші військові виснажують противника, збиваючи його наступ”, – пояснив радник керівника ОП.

В свою чергу секретар Запорізької міської ради записав звернення до запоріжців.Він зазначив, що на Запорізькому напрямку ворожі війська продовжують зосереджувати свої основні сили в районах Оріхова, Гуляйполя та Великої Новосілки Донецької області. На решті рубежів окупанти намагаються не допустити просунення наших військ, ведуть стримуючі дії та працюють над удосконаленням своїх фортифікаційних споруд.

У свою чергу Сили оборони Запорізького краю горою стоять за рідну землю, влучно та точно працюють і продовжують завдавати ворогу втрат. Протягом минулої доби наші воїни ліквідували 20 одиниць особового складу противника та ще 6 одиниць поранили. Окрім того, було знищено ворожий танк, безпілотник, 4 бойові броньовані машини, 2 одиниці автомобільної техніки та 2 міномети. “Дякуємо нашим славним бійцям за професіоналізм та за ще один новий день, який, завдяки їм, ми зустрічаємо у рідному та вільному Запоріжжі. Низький уклін кожному українському герою – додав він.