Прямо в небі – ЗСУ “обнулили” справжню гордість путіна, десяток літаків просто в попіл, втрати окупанта перевищили всі світові рекорди

Держава-терористка Російська Федерація втратила в Україні дві ескадрильї новітніх винищувачів Су-35, це близько 24 літаків, а тепер припускає повернення у стрій старих бомбардувальників Су-24М. Передає КорупціяПро це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ, бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу в Медіацентрі Україна Зазначається, що “За останній тиждень сили ППО України знищили 27 повітряних цілей.

У зв’язку зі значними втратами авіаційної техніки, окупанти розглядають варіант залучення застарілих бомбардувальників – Су-24М, що протягом 2005-2018 років були виведені з бойового складу агресора”.За даними Генштабу, Росія поставляла Китаю літаки Су-35. Із 24 одиниць, справними були лише 9, що говорить про низьку ефективність та ненадійність цієї техніки.

Водночас найбільша кількість відмов про експлуатацію цих літаків приходилась на бортові системи.“Літаки Су-35 також показали низький рівень живучості. За час повномасштабної агресії, окупанти втратили дві ескадрильї таких літаків, це близько 24 одиниць”, – заявив Громов.

Крім того повідомляється, що Росія продовжує репресії проти найвищого і старшого офіцерського складу збройних сил Росії через провали стратегічних планів в Україні.Російські міністр оборони Сергій Шойгу і начальник генштабу Валерій Герасимов залишаються на посадах винятково для запобігання дискредитації вищого військово-політичного керівництва – повідомив заступник начальника головного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

“30-40% генералів і офіцерів, які брали участь у плануванні повномасштабного вторгнення, відсторонені та перебувають під слідством. З урахуванням вибухів на аеродромах “Саки” і “Зябрівка” очікуються нові кадрові рішення стосовно керівного складу”, – заявив він.